water jet terbaik

19 Jenama Waterjet Terbaik di Malaysia

Membuat kerja pembersihan amat memenatkan apatah lagi jika anda melakukannya tanpa ada sebarang alat bantuan seperti waterjet terbaik untuk menghilangkan segala kotoran dan lumpur pada kawasan cucian tersebut. Lebih memenatkan lagi ketika membuat pembersihan berskala besar seperti mencuci lumpur, mencuci lantai rumah atau tangga batu dan sebagainya.

Melalui perkongsian oleh Ben Safwan di laman Facebook iaitu Tukang Apa Hari Ini, beliau berkongsi cara memilih waterjet terbaik iaitu:

“Pilih jenis induction motor kalau nak guna lama TERUTAMA NAK BERSIHKAN RUMAH BANJIR. NAK PAKAI 1-2 JAM TANPA HENTI.”

“Untuk dapatkan kelajuan air yang laju atau bertekanan tinggi, cari yang boleh keluarkan air sehingga 130 hingga 160 ‘bar pressure’. Air lebih laju atau lebih bertekenan tinggi yang keluar dari hose waterjet. Jadi, ia mudah bersihkan selut lumpur tebal.”

@Ben Safwan

Berdasarkan keterangannya di atas ini, ada beberapa perkara yang perlu anda titikberatkan sebelum membuat keputusan membeli water jet agar tidak tersalah pilihan. Oleh itu, bagi membantu anda membuat keputusan yang lebih mudah dan tepat, di bawah ini saya telah kongsikan beberapa jenis waterjet terbaik.

Jom lihat perkongsian di bawah ini!

Senarai Waterjet Terbaik Malaysia Yang Berkualiti Tinggi

Berikut merupakan senarai waterjet terbaik di pasaran.

1. BOSCH 999VF Cordless Water Jet Portable

water jet murah Malaysia

Water jet terbaik dari jenama BOSCH ini mempunyai 2x lebih kuasa tekanan di mana kerja mencuci anda menjadi lebih mudah dan lancar. Ia mempunyai kuasa tekanan sehingga 30 bar dengan aliran air dalam kadar 4L/Min ini juga sangat ringan dan berkesan untuk membersihkan lantai, kolam renang, halaman, tingkap dan juga menyiram pokok bunga serta rumput.

Malah, dengan adanya water jet ini, anda boleh membuat kerja cucian di mana sahaja yang anda mahu tanpa batas atau gangguan, bersama keupayaan tenaga bateri ultra-kapasiti 999Vf 15000mah, hayat bateri yang panjang sehingga 90 minit, serta dengan paip air yang panjangnya adalah 5 meter ini.

2. Karcher K5 Power Control High Pressure Washer Water Jet

jenama water jet terbaik

Waterjet terbaik yang seterusnya adalah water jet dengan 5 kawalan kuasa tekanan dari jenama Karcher ini. Anda boleh menggunakan 5 kawalan kuasa tanpa ada rasa ragu iaitu dengan perunding aplikasi melalui aplikasi, pistol semburan G 160 Q Power Control, tombak semburan Vario Power dan sistem Kärcher Plug ‘n’ Clean.

Aplikasi ini turut menawarkan fungsi berguna yang lain seperti arahan untuk pemasangan, arahan penyelenggaraan dan penjagaan, serta portal Kärcher Service.

Ia juga mempunyai sistem detergen Plug ‘n’ Clean untuk penukaran detergen yang lebih cepat dan bersih, serta pemegang teleskopik aluminium yang berkualiti tinggi untuk kerja pengangkutan yang lebih selesa dan storan penjimatan ruang.

3. Waterjet Bosch Universal Aquatak 125 (125bar)

waterjet terbaik

Bosch Universal Aquatak 125 waterjet terbaik Malaysia dengan tekanan tinggi merupakan penyelesaian yang cepat dan mudah untuk pelbagai tugas pembersihan luar anda. Pam 125 barnya memberikan kuasa pembersihan yang berkesan yang anda perlukan, dan sambungan muat tolaknya yang cepat dan mudah memastikan anda boleh mula bekerja dengan cepat, kerana anda tidak lagi memerlukan pemasangan yang banyak.

Dengan kelengkapan muncung 3 dalam 1, ia turut menampilkan tetapan kipas, putar dan pancutan pensel membolehkan anda menguruskan pelbagai tugas pembersihan dengan dengan lebih pantas serta memberikan 10% peningkatan dalam prestasi pembersihan.

Ia sangat mudah untuk digunakan dan disimpan dengan adanya pemegang panjang serta roda yang lebih besar untuk digerakkan. Water jet ini mampu membuat aliran air dengan tekanan 125 bar pada kadar 360 L/J. Panjang kabelnya pula adalah 5 meter memudahkan lagi kerja pembersihan anda.

4. Waterjet BLACK & DECKER BW14 110 Bar

waterjet terbaik

Water jet jenama BLACK & DECKER ini pula mempunyai 3 pam plat serta injap keselamatan automatik dengan pintasan tekanan rendah. Ia turut dilengkapi dengan penapis air masuk bagi memastikan pam mempunyai jangka hayat yang lebih lama.

Selain itu, water jet terbaik ini juga mempunyai Sistem Hentian Menyeluruh atau bahasa mudahnya adalah pam akan berhenti apabila anda tidak lagi menggunakannya.

Selain itu, ia turut mempunyai pemegang yang di pasang di bahagian atas serta digandingkan dengan hos pemasangan pantas untuk pemasangan dan pembongkaran mudah dengan pemegang yang softgrip.

Maksimum tekanan aliran air yang mampu dijanakan adalah sebanyak 110 bar bersamaan kadar aliran air 6.5 L/min dengan hos yang panjangnya adalah 5 meter dengan suhu maksimum 50 darjah celcius.

5. Tsunami Water Jet HPC6130

waterjet terbaik

Water jet terbaik yang seterusnya pula adalah Tsunami Water Jet HPC6130 di mana ia mampu bertahan sehingga 2 jam setiap kali penggunaan. Menariknya, water jet ini mempunyai motor senyap dengan bunyi rendah serta reka bentuk bersih dan bergaya dengan penampilan yang sangat premium.

Ia juga turut dilengkapi dengan fungsi penyebuan sendiri untuk tangki air dengan voltan ternilai iaitu 240v/50Hz bersama kuasa Input 1300 Watt manakala tekanan

terkadar pula adalah 80 bar hingga 105 bar maksimum bersamaan tekanan aliran ternilai 5.5 L/minit.

6. Waterjet KEELAT 60Bar

waterjet terbaik

Waterjet terbaik jenama KEELAT yang tidak mempunyai motor berus ini pula diperbuat daripada bahan ABS dan tembaga mampu tahan lebih lama. Ia mempunyai tekanan 60 Bar dengan kelajuan 16,000 r/min dengan tekanan aliran airnya pula adalah 4 L/min hingga 8 L/min.

Selain itu, water jet ini turut dilengkapi dengan muncung boleh laras dengan mod semburan air bergantung kepada keperluan anda dengan tekanan air boleh laras sebanyak 3 kelajuan. Menariknya, water jet terbaik ini turut mempunyai fungsi perlindungan suhu untuk menghapuskan bahaya untuk ciri keselamatan.

Malah, anda juga akan dibekalkan dengan pelbagai aksesori sambungan berkualiti tinggi, pembersihan lebih mudah dan bersih serta pelbagai fungsi yang sangat sesuai untuk cucian kereta, menyiram tanaman, pengairan pertanian dan pembersihan harian.

7. Water Jet BOSSMAN BPC-188

waterjet terbaik

Water jet jenama BOSSMAN ini pula mempunyai reka bentuk muncung yang sangat inovatif serta dilengkapi dengan rekaan pemegang ergonomik untuk penggunaan yang lebih selesa. Ia juga direka khusus dengan perlindungan kepanasan melampau untuk mengelakkan kerja berlebihan.

Sangat ringan dan mudah dikendalikan, water jet terbaik ini sesuai untuk kegunaan umum. Ia mempunyai kuasa 2500 Watt dengan tekanan maksimum sebanyak 180 bar bersama keupayan aliran air yang dinila adalah 7.5 L/min sehingga: 8.1 L/min.

Ia turut dilengkapi dengan penapis air bersepadu untuk perlindungan pam terhadap kemasukan kotoran. Pembersih tekanan tinggi mudah alih dengan 2 roda besar untuk digunakan dalam kawasan penjagaan lembut seperti kereta, motosikal, basikal dan juga pembersihan yang berkuasa, seperti kaki lima, perabot/, alatan taman dan sebagainya.

8. EUROPA Hilt Water Jet 120 bar

waterjet terbaik

Water jet terbaik yang seterusnya adalah EUROPA Hilt Water Jet 120 bar yang kecil, ringan dan serba boleh dalam semua kegunaan seperti membersihkan kereta, perabot taman atau patio. Ia dilengkapi dengan pemegang pembawa yang reka bentuknya ergonomik di mana sesuai untuk kerja pembersihan kecil.

Dengan kuasa tekanan sebanyak 1300w manakala hos sambungan pula adalah sepanjang 5 meter, ia mampu memberi aliran air dengan tekanan maksimum 80 hingga 120 bar.

9. NEW WORX WG629E PowerShare 20V Water Jet Cordless

waterjet terbaik

WORX 20V Max Lithium Power Share HYDROSHOT Portable Power Cleaner menjadikan pembersihan kembali menyeronokkan. Dengan 5x tekanan ( 22 Bar ) hos taman dengan muncung di atasnya, anda akan mengeluarkan lumpur daripada tayar, menyambar dek atau jalan masuk anda.

Water jet terbaik ini turut mempunyai Hydroshot iaitu pembersih kuasa yang sempurna, dengan jumlah tekanan yang betul. Dengan 5 tetapan sudut semburan air pada muncung membolehkan anda melakukan kerja cucian yang lebih efisien.

10. ONERIDE V2 Water Jet Cordless

waterjet terbaik

ONERIDE V2 Water Jet Cordless pula mampu menjana tekanan air sehingga 48 bar dengan kadar alirannya adalah 4.5L/min. Water jet terbaik yang ideal ini mampu menanggalkan kotoran degil pada permukaan luar rumah, pintu pagar, bangku, perabot taman, basikal, motosikal dan kereta.

Ia turut dilengkapi dengan pancuran muncung 3 dalam 1 di mana anda boleh membuat semburan secara berbilang dengan larasan air daripada pelbagai darjah aliran air dalam 1 saat, ianya mudah dan menjimatkan masa dengan cepat ketika membuat pembersihan bagi semua jenis kotoran dan lumpur.

Dengan adanya mod Ringan, Sederhana, Berat dalam 1 mesin ia dapat memenuhi semua keperluan pembersihan anda dengan memberikan jumlah tekanan yang betul. Water jet ini mempunyai 14 plunger motor kuprum tulen, penapis berganda kekotoran dalam air .

Ia turut dilengkapi teknologi anti pemanasan serta anti kebocoran dan telah piperakui keselamatan CE/ROHS.

11. Heavy Duty Atlantic Water Jet

waterjet terbaik

Sangat berbaloi jika anda membeli waterjet terbaik ini. Boleh dikategorikan water jet murah yang mana harganya sangat berpatutan.

Ia mampu bertahan selama 2 jam tanpa henti setiap kali penggunaan dengan keadaan motor yang tidak panas walaupun digunakan untuk tempoh yang sangat lama.

12. WATER JET ESKO (EKP-611A)

waterjet terbaik

Pembersih tekanan ESKO ( EKP-611A) digunakan untuk menangani kerja pembersihan yang terlalu sukar dilakukan dengan tangan. Pencuci jet air tekanan tinggi berfungsi dengan menembak air melalui muncung pada tekanan tinggi dan menghilangkan kotoran, pembersih dan banyak lagi.

Pembersih tekanan ESKO ( EKP-611A) memudahkan segala kesukaran yang anda alami di mana ia mampu menangani kerja pembersihan yang terlalu sukar dilakukan dengan tangan. Pencuci jet air tekanan tinggi ini berfungsi dengan menembak air melalui muncung pada tekanan tinggi dan menghilangkan segala kotoran dan lumpur.

13. Waterjet YILI / LUTIAN

Dengan kuasa motor 1200 Watt, water jet terbaik ini boleh memberikan kuasa pembersihan yang maksimum. Beratnya pula hanya 4.5kg, mudah dibersihkan dan disimpan dan sangat sesuai untuk pembersihan luar contohnya seperti teres, jalan, kereta, trak, dan lain-lain lagi.

Selain itu, ia turut direka dengan rekaan yang ergonomik untuk memudahkan pemasangannya serta dilengkapi dengan muncung semburan yang boleh dilaras. Malah, anda juga boleh memilih kadar alir yang paling sesuai dengan memutar kepala pistol semburan dan membersihkan mana-mana permukaan dengan sabun dengan teliti seperti yang anda inginkan.

14. Pecker S8

Water jet ini mempunyai pancutan air motor aruhan di mana anda boleh menggunakannya tanpa henti sehingga kira-kira 40 – 30 minit. Ia juga mempunyai pelbagai ciri menarik seperti pelarasan tekanan pintar, penjimatan tenaga, pelbagai mod, pelbagai perlindungan, pengeluar peralatan pembersihan profesional menjadikan pembersihan yang dilakukan adalah lebih efisyen.

Ia sangat ringan dan mudah dibawa serta sangat sesuai digunakan untuk membersihkan rumah, taman dan juga kereta. Mesin jet air ini juga mempunyai ciri menarik iaitu ia akan auto berhenti dan mula secara automatik untuk mengaktifkan dan menyahaktifkan pembersih tekanan tinggi setiap kali pencetus dikendalikan.

15. Waterjet DAEWOO DAXX65-100

Pembersih tekanan tinggi DAEWOO merupakan water jet dengan teknologi Korea mempunyai reka bentuk yang ringan, tahan lama, padat dan sangat mudah untuk dibawa.

Kerja pembersihan anda akan berjalan dengan lebih lancar berdasarkan tekanan tinggi water jet ini iaitu kuasanya yang mencecah 1500w dengan capaian tekanan maksimum adalah 110 bar ddi mana aliran pula adalah 408L/jam. Tempoh penggunaannya pula adalah berterusan selama 25 minit.

16. OSMO V30 Waterjet

Dengan kekuatan maksimum sebanyak 1400 Watt Max serta dilengkapi muncung tekanan tinggi boleh laras dan pistol tekanan tinggi, water jet dari jenama OSMO ini dapat membersihkan segala kotoran dengan cepat, bersih dan menjimatkan.

Pencuci tekanan tinggi mudah alih ini boleh digunakan dalam kawasan penjagaan lembut seperti kereta, motosikal, basikal dan juga pembersihan yang berkuasa, seperti kaki lima, perabot atau alat taman dan lain-lain lagi. Masa penggunaannya pula adalah selama 30 hingga 45 minit.

17. YILI 1 Water Jet ( YLQ3721C-90A )

Pilihan waterjet terbaik yang terakhir pula adalah dari jenama YILI ini. Ia mempunyai motor berkuasa sebanyak 1200watt di mana mampu memberikan kuasa pembersihan yang sangat maksimum.

Water jet ini menggunakan motor industri yang telah disejukkan udara, di mana bekalan kuasa akan meletup melalui habuk dan kotoran untuk memulihkan permukaan anda manakala cengkaman pistol dengan bar semburan pula menjadi pencetus kepada pembersihan dengan tekanan yang cekap, menyelesaikan tugas pembersihan tugas ringan, sederhana dan berat anda hanya dalam separuh masa sahaja.

18. ETTRO EXCLUSIVE 999VF Portable Cordless Water Jet

Pilihan water jet terbaik yang seterusnya adalah ETTRO EXCLUSIVE 999VF Portable Cordless Water Jet yang merupakan mesin cuci mudah alih tanpa kord 24V yang dapat memberikan tekanan sehingga 30 bar atau 435 psi.

Tekanan aliran airnya pula dalam kadar 4L/Min, iaitu 2 kali lebih tekanan daripada hos taman dengan muncung, dan lebih mudah alih untuk dibawa ke mana-mana sahaja. Berbanding dengan water jet tradisional, pistol untuk menembak air dari jenama ETTRO ini membolehkan anda membasuh dengan lebih cekap dan berkesan.

Tanpa wayar terhad, anda boleh membersihkan di mana sahaja anda mahu dengan keupayaan bateri ultra-kapasiti 24V 15000mah, serta jangka hayat bateri yang panjang sehingga 40 minit dilengkapi pula paip air sepanjang 5 meter memudahkan lagi kerja pembersihan.

19. Water Jet Pump

Water jet ini mempunyai sambungan muncung dan paip air yang diperbuat daripada logam untuk memastikan ketahanan, jadi anda tidak perlu risau tentang ia akan berkarat atau retak semasa menggunakannya.

Selain itu, ia juga mempunyai reka bentuk ergonomik dengan cengkaman yang selesa dan membebaskan anda daripada memegang semasa penggunaan jangka panjang serta mengurangkan keletihan tangan ketika memegangnya lama.

Dengan kepelbagaian fungsi water jet ini memberikan lebih banyak tekanan dan pelbagai corak semburan untuk memenuhi keperluan anda, termasuk semasa anda menyiram taman, membersihkan halaman, membersihkan kereta, mencuci permukaan lantai dan sebagainya.

Akhir Kata

Semoga dengan perkongsian ini memudahkan anda untuk membeli water jet terbaik.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.