Serum Rambut Terbaik

13 Serum Rambut Terbaik Di Malaysia

Serum rambut adalah produk rambut terbaik yang telah diformulasi dalam bentuk cecair di mana ia mengandungi bahan seperti silikon. Fungsi serum rambut untuk membantu dalam memberi perlindungan kepada setiap helaian rambut daripada penggunaan alat penggaya rambut, pencemaran dan juga sinaran UV yang sangat berbahaya. Terdapat pelbagai jenis serum rambut terbaik yang telah dirumus khas berdasarkan kepada jenis rambut dan masalah yang dihadapi.

Antaranya seperti masalah rambut bercabang, kerinting, kusut, kelemumur, rambut gugur dan lain-lain lagi.

Kebaikan Serum Rambut

Antara kebaikan serum rambut adalah seperti berikut:

  • Memastikan rambut anda kelihatan lembut dan berseri
  • Mengelakkan rambut daripada menjadi kusut dan tidak terurus
  • Melindungi rambut ada daripada menjadi rosak akibat pencemaran, pewarna rambut, dan sinaran UV berbahaya
  • Membantu mengelakkan rambut daripada masalah keriting dan mengembang
  • Melembapkan rambut anda

Bagi anda yang masih lagi tidak mempunyai serum rambut, di bawah ini saya telah senaraikan beberapa serum rambut terbaik yang boleh dijadikan pilihan anda. Jom kita lihat!

Senarai Serum Rambut Terbaik Untuk Rambut Kekal Menawan

1. Serum Rambut Terbaik Mise En Scene Perfect

produk rambut terbaik

Serum rambut terbaik dari Mise En Scene Perfect Serum mempunyai tekstur yang licin dan tidak kelihatan terlalu berminyak. Diperkaya dengan tujuh jenis minyak semula jadi ia menjadikan rambut anda terasa ringan dan lembut serta mengelakkannya dari menjadi kering.

Serum rambut ini juga sangat sesuai buat anda yang mempunyai rambut kerinting kerana ia dapat memberi bentuk rambut yang lebih sempurna.

Selain itu, serum rambut terbaik lelaki dan wanita ini juga mampu bertahan untuk tempoh yang lama dan sangat menjimatkan. Anda disyorkan untuk menggunakan hanya satu atau dua pam titisan ke rambut jika rambut anda nipis. Serum ini turut mempunyai bau yang sangat harum dan menyenangkan.

2. Serum Rambut L’Oreal Paris Elseve Extraordinary Oil Gold

produk rambut

Menggunakan 6 campuran ekstrak minyak bunga yang sangat berharga, serum rambut terbaik ini berupaya untuk menyuburkan, melembutkan dan melindungi rambut anda serta menjadikannya lembut bak sutera dengan kemasan ultra ringan dan tidak meninggalkan kesan minyak pada rambut anda.

Ia juga boleh digunakan semasa rambut anda basah atau kering. Serum rambut ini juga mampu menyerap dengan pantas di mana rambut anda terasa sungguh lembut dan terurus. Selain itu, serum ini juga sangat sesuai untuk semua jenis rambut dengan harga yang berpatutan.

3. Gallinee Scalp And Hair Serum

serum melebatkan rambut

Serum rambut ringan tanpa minyak ini dapat mengimbangi semula mikrobiom anda, menjadikan rambut lembut dan berkilat, serta kulit kepala anda lebih sihat. Ia juga mengandungi prebiotik dalam bentuk gentian ultra-lembut di mana ia berfungsi untuk melindungi dan menenangkan kulit kepala anda, dan melicinkan rambut.

Selain itu, kandungan air beras yang telah ditapai sangat berkhasiat untuk melicinkan rambut dan menjadikannya sihat dan berkilat. Manakala Ekstrak articok pula mencipta lapisan pelindung untuk rambut yang lebih berdaya tahan, bebas keriting dan kekal terurus.

Paling penting, serum ini tidak mengandungi minyak wangi, pewarna, paraben, minyak mineral atau silikon dan sangat sesuai untuk semua jenis rambut.

4. Serum Rambut Terbaik Yves Rocher Anti-Breakage

serum rambut

Serum minyak Jojoba ini pula penyusun semula yang berfungsi seperti agen pengikat untuk menguatkan gentian rambut dan mengurangkan kerapuhan rambut anda.

Ia berfungsi untuk membentuk perisai pelindung haba 230 darjah celsius menjadikannya pertahanan penting terhadap kerosakan yang disebabkan oleh alat pemanasan penggayaan rambut.

Ekstrak Agave fructans yang terkandung dalam serum ini mengaktifkan peredaran mikro yang digabungkan dengan urutan kulit kepala, membolehkan rambut tumbuh lebih kuat dan cantik.

Ia merupakan perlindungan haba yang berkesan dengan tekstur bebas silikon dan tidak berminyak yang membantu untuk melindungi rambut agar kekal sihat. Serum ini diperbuat daripada lebih daripada 98% bahan daripada asal semula jadi dan telah diuji secara dermatologi.

5. Serum Rambut Terbaik Watson Good Virtues Co. Multiple Repair

Good Virtues Co. Multiple Repair Hair Serum terbaik ini pula membantu dalam pelbagai cara untuk memulihkan kilauan dan kelembutan rambut anda.

Serum rambut terbaik di Watson ini berfungsi untuk menyuburkan rambut dengan Minyak Habbatus Sauda Organik (Minyak Habbatus Sauda Organik) dan Vitamin E, membantu menutup rambut bercabang dan merawat rambut keriting yang tidak terurus untuk kelicinan, kelembutan dan kebolehurusan yang serta-merta.

Dengan kebaikan Minyak Habbatus Sauda Organik (Minyak Habbatus Sauda Organik) yang diiktiraf kerana kaya, nutrien semulajadi, mineral dan antioksidan yang membaiki, memulihkan dan meremajakan semula rambut anda. Serum rambut ini juga bebas daripada Minyak Mineral, SLES, ALES, Paraben, pewarna sintetik, dan tidak diuji pada haiwan. Ia menggunakan 100% bahan bukan berasal dari haiwan.

6. Hair Serum Terbaik Kristin Ess Weightless Shine Working

serum rambut terbaik

Kristin Ess Weightless Shine Working Serum ini pula boleh digunakan pada rambut basah atau kering. Ia membantu anda yang mengalami masalah rambut kerinting di mana serum ini akan melicinkan dan membuatnya kekal terurus.

Selain itu, serum ini juga mampu membuat rambut anda berkilau dan mengunci kelembapan dan boleh digunakan semasa mengeringkan rambut, mencipta gaya rambut yang anggun, dikoktelkan dengan pomade untuk tekstur dan kilauan, untuk Zip-Up hujung kering atau hanya untuk mengeringkan udara.

Ia sangat sesuai untuk semua jenis rambut dan mengandungi Teknologi Zip-Up iaitu kompleks pengukuhan proprietari direka untuk “zip-up” hujung berpecah sambil menyasarkan kawasan rambut yang lemah, melicinkan penampilan rambut yang rosak dan membantu melindungi rambut daripada tekanan persekitaran serta warna pudar. Ia turut dirumus khas tanpa bahan seperti Paraben, Phthalates dan Sulfat.

7. Serum Melebatkan Rambut Innisfree Camellia Essential Hair Oil

hair serum terbaik

Serum rambut yang seterusnya adalah Innisfree Camellia Essential Hair Oil Serum yang merupakan cult-favorite di mana ia menghalang rambut rosak. Hair serum terbaik ini menawarkan rawatan berganda dengan minyak kamelia yang telah ditapai untuk memberikan pelbagai khasiat kepada rambut anda yang telah rosak dan minyak kamelia Jeju yang diserap jauh ke dalam rambut yang rosak untuk melapisi kutikula.

Ia juga berfungsi untuk memastikan rambut sihat dan licin dengan memberikan rawatan terbaik kepada rambut bercabang dan kusut yang telah rosak akibat pemanasan alat penggayaan dan pewarna rambut biasa.

Dengan penggunaan serum ini secara konsisten anda akan mendapat rambut seperti sutera, licin dan lurus.

8. Serum Rambut Kerastase Discipline Oleo Relax

Serum dari jenama rangkaian Kerastase Oleo-Relax ini telah dibangunkan untuk mengekalkan bentuk rambut yang licin sempurna dan mampu bertahan selama 24 jam. Ia juga memberikan kawalan yang sangat berkesan, tahan lama untuk rambut yang kering dan tidak terurus untuk menjadikannya lembut apabila disentuh.

Rambut juga akan menjadi bersinar sepanjang hari dengan kemasan di mana ia bertahan selama 24 jam walaupun dalam kelembapan sebanyak 80% serta menjadikan rambut licin serta melindungi rambut daripada kerosakan dengan perlindungan haba sehingga 230 darjah.

9. Serum Rambut Dove Nutritive Solutions Hair Fall Rescue

Serum ini mengandungi Micro Moisture Serum di mana ia sangat wangi dan menjadikan rambut anda lembut serta licin dengan serta merta. Ia juga mampu melindungi rambut daripada geseran seterusnya mengurangkan kerosakan.

Ia sama sekali tidak melekit dan tidak akan membebankan rambut anda. Serum ini turut menguatkan akar secara efektif, mengelakkan masalah rambut bercabang, tidak meninggalkan kesan berminyak pada rambut dan menjadikan rambut anda kekal terurus.

10. Hair Serum Terbaik KUNDAL Macadamia Ultra Cherry Blossom

KUNDAL Macadamia Ultra Hair Serum adalah serum tulen yang sangat pekat yang tidak mengandungi air atau alkohol dan dirumus khas menggunakan 15 ekstrak minyak semulajadi,

Minyak yang digunakan berasal dari tumbuhan seperti Minyak Argan, Minyak Biji Macadamia, Minyak Avokado, Minyak Kelapa dan banyak lagi. Ia berfungsi untuk melembapkan dan menyuburkan rambut yang kusam, rapuh dan kering.

Serum ini juga diformulasi dengan teknologi penyerapan pantas agar tiada kesan berminyak pada rambut anda.

11. Faith Fleur Serum Legend

Serum rambut terbaik ini mampu membantu anda yang mempunyai masalah keguguran rambut. Kebaikan Faith Fleur ini ia berupaya untuk membaiki kerosakan rambut, membantu memberi kelembutan untuk rambut kerinting, mencegah kelemumur, mengekalkan kelembutan dan memberi kilauan kepada rambut.

Selain itu, ia juga dapat mencegah kulit kepala kering serta merangsang pertumbuhan rambut.

12. Blondee Crystal Repair Hair Serum

Blondee Crystal Liquid ini telah dibangunkan khas untuk membaiki hujung rambut yang rosak atau terbelah. Ia juga bertindak melicinkan segera untuk hujung rambut yang rosak dan berfungsi untuk membetulkan ketidaksempurnaan pada batang rambut.

Ia membuatkan rambut kelihatan sihat, cantik dan penuh bersinar. Serum yang sangat pekat ini juga dapat memastikan rambut anda bebas dari sebarang kerosakan.

13. Schwarzkopf BC Scalp Genesis Rebalancing Serum

serum rambut terbaik lelaki

Serum ini bertindak dalam mengimbangi kulit kepala yang sensitif dan membantu mencegah kelemumur yang kelihatan. Ia mengandungi StemCode Complex dan Vitamin E yang melindungi rambut dan kulit kepala daripada pengaruh luaran.

Kesimpulan

Pilihan serum rambut yang terbaik membantu mengatasi segala masalah kerosakan rambut dengan cekap dan berkesan. Rambbut anda kan sentiasa kelihatan cantik dan bergaya.

Berdasarkan senarai yang telah saya senaraikan di atas, semua serum ini mampu memberi perlindungan kepada rambut anda untuk tempoh yang lama dan memberi keharuman yang berpanjangan.

Oleh itu, jadikan ia antara salah satu pilihan serum terbaik anda. Semoga dengan perkongsian ini, anda mendapat manfaat yang berpanjangan.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.