Jenama Cat Rumah Terbaik

10 Jenama Cat Rumah Terbaik di Malaysia (2024)

Perkara paling mudah untuk membuat pilihan cat rumah terbaik bagi kediaman anda adalah dengan memilih warna yang paling anda suka. Melalui cara ini, anda akan mudah membuat pemilihan tema dekorasi rumah serta menaikkan mood mendeko anda dengan lebih baik lagi.

Selain itu, warna kegemaran anda juga boleh menjadi inspirasi kepada cetusan idea deko yang baharu untuk keseluruhan ruang kediaman anda.

Senarai Pilihan Cat Rumah Terbaik Yang Boleh Anda Cuba

Bagi membantu anda membuat pemilihan cat, di bawah ini saya telah sertakan beberapa jenis cat rumah yang sangat ekonomi, berkualiti tinggi dan mempunyai warna yang sangat cantik serta banyak pilihan. Jom kita lihat!

1. JOTUN Majestic True Beauty Matt

Jenama cat rumah terbaik dari JOTUN Majestic True Beauty Matt ini merupakan antara cat rumah cantik yang patut anda beli.

Ia mempunyai 19 pilihan iaitu white, early rain, timeless, twilight, oxford river, washed linen, platinum, rose petal, english rose, soft lilac, violet dreams, vanilla, edelweiss, orchid, ice turqoise, soft skin, macchiato, iron grey dan remark code color.

2. SEC03 7L Nippon Paint Easycoat Interior Emulsion Paint/Ceiling Paint

Jenama cat rumah murah dan berkualiti dari Nippon Paint merupakan cat yang memberikan rumah anda warna yang cantik.

Cat dinding ini mempunyai 9 warna pilihan yang boleh anda pilih iaitu Butter Cup 5873, Blue Mountain 5639, Blushing Pink 5622, Harrison Gray-N1912T, Lime Fizz 6003, Oyster Grey 5874, Purple Angle 6015, Tracey Blue 6326 dan White 98.

SEC03 Nippon Paint Easycoat antara harga cat rumah 2022 yang murah dan berkualiti iaitu berasaskan vinyl akrilik ko-polimer untuk permukaan dalaman. Ia sangat sesuai digunakan di permukaan dinding batu, siling, plaster, papan lembut dan keras serta asbestos.

3. 7L ICI MAXILITE Plus Matex

Cat dalam rumah paling cantik dan cat rumah terbaik dari jenama MAXILITE ini pula antara jenis cat dinding dalam rumah yang sangat cantik dan berkualiti tinggi.

Ia sangat memenuhi keperluan di mana kos ekonomi menjadi keutamaan dan sesuai untuk permukaan dalaman dan juga siling biasa.

Cat dalaman rumah ini juga menampilkan 46 pilihan warna yang boleh dipilih contohnya seperti sweet dream 11422, jeans 11651, blue waves 11694, beechwood 12236 dan moonshadow 10308.

4. Cat Rumah Terbaik 1L KCC Vinyl Glow (Gloss) & Vinyl Fresh (Matt)

Cat rumah terbaik yang seterusnya pula adalah 1L KCC Vinyl Glow (Gloss) & Vinyl Fresh (Matt)/Interior Wall Paint ini.

Ia merupakan cat rumah yg bagus untuk dijadikan pilihan anda. Cat rumah terbaik ini juga mengandungi dua jenis iaitu vinyl glow (gloss) dan juga vinyl fresh (matt) dengan 5 warna pilihan.

Ia sangat sesuai digunakan untuk permukaan jenis konkrit, batu, dinding, siling dan permukaan yang lembut.

Cat kilat untuk dinding jenama 1L KCC Vinyl Glow (Gloss) & Vinyl Fresh (Matt)/Interior Wall Paint sangat cantik dan menghasilkan warna yang terang dan mempesonakan.

5. SYK Seamaster Wall-Tex (7 Liter) Interior

Pilihan cat rumah terbaik yang seterusnya pula adalah SYK Seamaster Wall-Tex (7 Liter) yang mempunyai ciri anti kulat.

Jenis cat dinding ini mempunyai isi padu sebanyak 7 liter dan mempunyai 49 pilihan warna. Antaranya adalah ashwood 16220, merry white 589, granite 6356 dan suede 2154.

6. Cat Rumah Terbaik ICI DULUX Inspire

Cat Rumah Terbaik

Jenama cat rumah ICI DULUX Inspire juga antara salah satu pilihan cat rumah terbaik.

Cat rumah yang bagus ini mempunyai kemasan cat smooth sheen. Ia sangat berkualiti tinggi, tahan lama dan boleh dibasuh dengan teknologi Chroma Bite di mana ia membuatkan rumah anda kelihatan segar dan kelihatan baharu untuk jangka masa yang sangat lama.

Oleh itu, untuk mencantikkan ruang kediaman anda, jadikan cat rumah terkini dari jenama 1L 9P10 ICI DULUX Inspire Interior Smooth Sheen Finish Paint sebagai pilihan cat rumah terbaik anda.

7. Sissons Masory 7L Cat Rumah

Cat Rumah Terbaik

Pilihan cat rumah terbaik seterusnya adalah Sissons Masonry.

Jenama cat terbaik untuk luar rumah ini juga untuk dalaman ini didatangi dengan 45 pilihan warna yang menjadikan cat dinding rumah cantik dan kelihatan menarik.

Antara jenis cat dan warnanya adalah seperti strawberry ice, purple rain, stonewall, blue sky, petal pink, light purple, bare, aroma garden, lemon zest, wiltshire cream dan banyak lagi.

Cat luar rumah terbaik dari jenama Sissons Masonry ini memang sangat berbaloi untuk dibeli.

8. 7L Apple Ecoplus Emulsion Paint

Cat Rumah Terbaik

Apple Ecoplus Emulsion merupakan jenama cat yang bagus dan antara salah satu cat rumah terbaik.

Jenis cat rumah ini juga mempunyai 20 pilihan warna iaitu E.Purple, E.Green, E.Envir.Green, Orange lantern, My fair lady, Precious pink, Grey dew, Ominous, Candlelight, Isabella, Vistasik Brown, Awan kelabu, Blue moon, Polo, Wet sand, Coffee milk, Vanity fair, Glister, Atlantic blue dan white.

Selain itu, jenis cat dinding ruang tamu ini juga mempunyai ciri-ciri seperti bebas ammonia, bebas plumbum, kurang berbau dan cepat kering.

9. Cat Rumah Sancora Super King 7L

Cat Rumah Terbaik

Antara jenis cat luar rumah yang merupakan cat rumah terbaik adalah Sancora Super King.

Tambah-tambah lagi jika anda tidak sukakan cat kilat untuk dinding, Sancora Super King adalah pilihan untuk cat dinding luar rumah terbaik serta merupakan cat kemasan hiasan yang ekonomikal.

Jenis cat dinding luar rumah ini juga mempunyai tekstur kemasan licin tanpa kilau.

Selain itu, ia juga merupakan jenama cat luar rumah terbaik di mana jika anda mengaplikasikannya di cat luar rumah teres atau pelbagai jenis bangunan ia akan membuatkan warna cat luar rumah atau bangunan tersebut kelihatan cantik dan menarik.

Malah cat jenama Sancora Super King Emulsion Paint turut mempunyai jangka hayat selama dua tahun pada suhu bilik dalam bekas bertutup.

Jadi anda tidak perlu tergesa-gesa untuk mengecat rumah jika tidak mempunyai kesempatan masa lagi.

10. SKK Acristar Fine 7 Liter Cat Rumah

Cat Rumah Terbaik

Pilihan cat rumah terbaik yang terakhir adalah SKK Acristar. Cat ini mempunyai ciri-ciri seperti bebas plumbum, kurang berbau, tidak ada toksin, cepat kering dan juga kalis air.

Ia memberikan warna yang sangat cantik dan terang untuk menghidupkan kembali ruang kediaman anda.

Selain itu, cat jenama SKK Acristar ini turut mempunyai 50 pilihan warna.

Antaranya adalah super white, apple white, lily white, early dawn, pardigm plum, maradona, sunflower, khaki sun, vanilla, sandstone dan banyak lagi.

Akhir Kata

Pemilihan warna cat rumah yang betul sangat penting untuk menentukan tema anda ketika mendeko ruang kediaman anda nanti. Pemilihan cat perlulah merangkumi semua perkara termasuklah tahap bahayanya kepada kesihatan dan bermacam lagi perkara.

Diharapkan dengan perkongsian mengenainya kali ini, ia dapat membantu anda dengan lebih mudah lagi untuk memilihnya. Semoga bermanfaat!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.