Basikal Senaman Terbaik

12 Basikal Senaman Terbaik di Malaysia (2023)

Nak cari basikal senaman terbaik? Anda ingin menurunkan berat badan dan bersenam, tetapi sibuk, dan tidak mempunyai masa untuk pergi ke gim.

Berbasikal dalam rumah ialah cara terbaik untuk kekal cergas dalam keselesaan rumah sendiri. Dengan adanya basikal gym, anda boleh kayuh basikal dalam rumah. Hujan ribut pun boleh kayuh basikal senaman untuk kurus badan.

Selain untuk kurus, ada banyak lagi kebaikan basikal senaman dalam rumah. Dengan kayuh basikal anda dah melakukan senaman kardio di rumah.

12 Basikal Senaman Terbaik

Di bawah ini merupakan senarai basikal senaman terbaik.

1. Basikal Senaman GINTELL X-Spinno FT201

basikal senaman terbaik

 • Tempoh Jaminan: 1 tahun
 • Berat basikal: 20kg
 • Maksimum berat pengguna: 120kg

Basikal exercise terbaik GINTELL X-Spinno mempunyai enam jenis senaman untuk dipilih, yang boleh disesuaikan untuk memenuhi keperluan pengguna. Basikal ini juga mempunyai tekanan boleh laras supaya intensiti senaman boleh ditingkatkan atau dikurangkan mengikut keperluan. Untuk keselamatan, terdapat butang tekan henti yang akan menghentikan basikal secara tiba-tiba jika diperlukan.

Untuk memantau kemajuan anda, basikal senaman Gintell mempunyai aplikasi yang boleh memantau jumlah kalori yang telah dibakar, tempoh senaman berlangsung dan banyak lagi. Tempat duduk pada basikal dan handle boleh dilaraskan supaya ia boleh digunakan oleh orang dari semua ketinggian yang berbeza.

2. Xiaomi Kingsmith H1

basikal senaman terbaik

 • Tempoh Jaminan: 1 tahun
 • Berat basikal: 42kg
 • Maksimum berat pengguna: 120kg

Basikal senaman Xiaomi Kingsmith H1 ialah basikal senaman yang senyap di pasaran, dengan tali berputar yang licin. Ia mempunyai reka bentuk yang cantik, dan ia mudah digunakan.

Basikal ini turut mempunyai aplikasi yang membolehkan anda memantau kemajuan anda, supaya anda dapat melihat sejauh mana anda telah bertambah baik dari semasa ke semasa.

Ia mempunyai reka bentuk ergonomik yang membolehkan anda meletakkan diri anda dengan selesa semasa bersenam. Basikal senaman Xiaomi Kingsmith H1 adalah penyelesaian yang sempurna jika anda mencari basikal senaman yang tidak bising serta selesa.

3. Basikal Senaman Yesoul M1

basikal senaman terbaik

 • Tempoh Jaminan: 1 tahun
 • Berat basikal: 31kg
 • Maksimum berat pengguna: 120kg

Basikal senaman Yesoul M1 ialah cara terbaik untuk melakukan senaman kardio di rumah. Ia mempunyai tempat duduk dan pemegang boleh laras. Jjadi boleh disesuaikan mengikut saiz anda.

Basikal gym ini mempunyai roda hadapan supaya mudah dialihkan. Tiada lagi masalah untuk alihkan basikal ini seorang diri ketika mengemas rumah. Bunyi yang kayuhan dari basikal tidak kuat. Jadi anda boleh bersenam tanpa mengganggu orang lain.

Ia juga mempunyai tekanan boleh laras, jadi anda boleh menyesuaikan senaman anda. Anda boleh menyambung ke smartphone untuk memantau perkembangan ketika bersenam melalui aplikasi.

4. Basikal Senaman XC8918

basikal senaman terbaik

 • Tempoh Jaminan: 1 tahun
 • Berat basikal: 37kg
 • Maksimum berat pengguna: 150kg

Basikal Senaman XC8918 boleh laras untuk muat mana-mana saiz badan, dengan tempat duduk dan pemegang boleh laras. Anda boleh melaraskan tekanan pada basikal untuk menjadikannya lebih atau kurang sukar untuk mengayuh. Siap dengan butang kecemasan sekiranya anda perlu berhenti dengan cepat.

Basikal yang stabil sangat bagus untuk senaman, dengan roda tenaga 13kg. Yang bestnya, basikal ini siap dengan paparan LCD yang menunjukkan kalori anda terbakar, masa berlalu dan kelajuan. Basikal ini mudah alih, dengan roda yang memudahkan untuk bergerak.

5. Maxx Sportex Spinning Bike

basikal senaman terbaik
 • Tempoh Jaminan: 10 tahun (rangka sahaja)
 • Berat basikal: 33kg
 • Maksimum berat pengguna: 110kg

Maxx Sportex Spinning Bike mempunyai roda tenaga 8kg, tempat duduk & pemegang boleh laras, roda untuk mudah alih, sistem brek kecemasan dan nadi tangan. Basikal ini sesuai untuk mereka yang inginkan basikal yang tahan lasak dan berkualiti yang boleh dilaraskan mengikut keperluan mereka.

Roda tenaga yang besar mencipta perjalanan yang lancar dan sistem brek kecemasan memastikan keselamatan. Basikal ini juga mudah alih supaya ia boleh dialihkan dengan mudah. Dengan jaminan selama 10 tahun untuk rangka basikal, anda tidak perlu ragu lagi dengan kekukuhan basikal senaman Maxx Sportex.

6. Yesoul S3

basikal senaman terbaik

 • Tempoh Jaminan: 1 tahun
 • Berat basikal: 31kg
 • Maksimum berat pengguna: 120kg

Basikal senaman Yesoul S3 ialah pilihan terbaik untuk mereka yang mencari basikal berkualiti yang boleh dilaraskan mengikut keperluan mereka. Walaupun harga basikal senaman dalam rumah ini agak tinggi berbanding yang lain, kualitinya juga jauh berbeza.

Tekanan dan bar handle boleh laras menjadikannya selesa untuk semua saiz menunggang, dan roda menjadikannya mudah alih supaya ia boleh dialihkan dengan mudah dari bilik ke bilik.

Ia juga mempunyai roda tenaga 7.5kg dan sambungan bluetooth. Ini membolehkan pelanggan menjejaki kemajuan mereka dan mengikuti kadar denyutan jantung mereka. Siap dengan tempat letak tablet yang membolehkan anda menikmati live ride dan menonton movie ketika mengayuh basikal.

Nak pasang pun tak susah. Jadi, kalau ada bajet lebih tu dan inginkan basikal senaman yang kukuh dan mampu bertahan lama, dapatkan Yesoul S3.

7. Columbus Fitness Exercise Bike

columbus fitness exercise bike

 • Tempoh Jaminan: 1 tahun
 • Berat basikal: 27kg
 • Maksimum berat pengguna: 120kg

Basikal senaman Columbus Fitness ialah produk yang hebat untuk mereka yang ingin mengurangkan berat badan. Ia mempunyai tekanan boleh laras, meter elektronik, roda tenaga 6kg, sensor nadi denyutan jantung dan reka bentuk ergonomik.

Ini memudahkan anda untuk menyesuaikan basikal mengikut keperluan dan pilihan sendiri. Meter elektronik membantu anda menjejaki kemajuan dan melihat prestasi selepas bersenam. Roda tenaga 6kg memastikan perjalanan yang lancar dan sensor nadi denyutan jantung membantu untuk kekal dalam zon kadar denyutan jantung yang disasarkan.

Reka bentuk ergonomik menjadikannya selesa untuk digunakan sesiapa saja,, walaupun untuk jangka masa yang lama.

8. Forest Fitness

basikal senaman terbaik
 • Berat basikal: 52kg
 • Maksimum berat pengguna: 150kg

Forest Fitness Exercise Bike pilihan yang bagus untuk sesiapa sahaja yang mencari basikal tekanan boleh laras, tahan lama dan senyap. Model ini mempunyai roda tenaga 20kg, menjadikannya sesuai untuk pengguna semua tahap kecergasan.

Pembinaan yang tahan lama menjadikannya sempurna untuk kegunaan jangka panjang, dan operasi yang senyap memastikan pengguna dapat menumpukan perhatian pada senaman mereka tanpa sebarang gangguan. Akhir sekali, tempat duduk dan pemegang boleh laras memudahkan pengguna dari semua saiz untuk menggunakan basikal dengan selesa.

9. Basikal Senaman Desire Gym 2.32

desire gym spinning bike

 • Tempoh jaminan: 1 tahun
 • Berat basikal: 65kg
 • Maksimum berat pengguna: 180kg

Basikal senaman Desire Gym sesuai untuk mereka yang ingin melakukan senaman tanpa meninggalkan keselesaan di rumah mereka sendiri. Basikal ini boleh laras, jadi ia boleh disesuaikan mengikut keperluan setiap individu.

Tekanan, tempat duduk dan dayung semuanya boleh dilaraskan untuk memastikan setiap orang mempunyai senaman yang selesa dan berkesan. Selain itu, basikal ini mempunyai tempat letak botol air dan smartphone, jadi anda boleh menonton TV atau mendengar muzik semasa bersenam.

10. Kemilng K850

basikal gym

 • Tempoh jaminan: 2 tahun (untuk wheel bearing)
 • Berat basikal: 28kg
 • Maksimum berat pengguna: 150kg

Basikal senaman Kemiling ialah pilihan yang bagus untuk mereka yang mencari basikal senaman murah. Roda tenaga 8kg memastikan perjalanan yang lancar, manakala tekanan boleh laras membolehkan anda menyesuaikan senaman anda.

Ia juga mempunyai hentian kecemasan sekiranya berlaku sebarang kemalangan dan monitor untuk menjejaki kemajuan senaman. Ini memberi manfaat kepada anda kerana ia membolehkan anda melihat prestasi semasa dan menyesuaikan senaman mengikut keperluan. Selain itu, hentian kecemasan memastikan anda selamat semasa bersenam.

11. Stages SC1 Spinning Bike

basikal gym

 • Tempoh jaminan: 1 tahun
 • Berat basikal: 51.5kg
 • Maksimum berat pengguna: 158kg

Basikal senaman Stages SC1 ialah pilihan yang bagus untuk mereka yang mencari basikal yang berkualiti dan tahan lasak. Ia mempunyai rangka besi kukuh yang boleh menahan tekanan, serta butang kecemasan sekiranya berlaku sebarang kemalangan.

Ia juga mempunyai tekanan boleh laras, yang menjadikannya lebih selesa ketika ditunggang. Akhir sekali, ia mengeluarkan bunyi yang senyap semasa mengayuh, supaya anda boleh bersenam tanpa mengganggu orang lain.

12. Johnson Fitness Horizon GR7

johnson fitness exercise bike

 • Tempoh jaminan: 2 tahun
 • Maksimum berat pengguna: 136kg

Basikal senaman Johnson Fitness Horizon GR7 ialah basikal yang kukuh dan tahan lasak yang boleh dilaraskan kepada tahap tekanan yang berbeza, bergantung pada keperluan pengguna. Ia juga mempunyai sistem bunyi senyap, yang menjadikannya sesuai untuk digunakan dalam sebarang persekitaran.

Basikal senaman ini boleh bersambung ke FitDisplay App, yang membantu menjejaki kemajuan pengguna.Selain itu, reka bentuk ergonomiknya memastikan senaman yang selesa untuk pengguna.

Akhir Kata

Terdapat banyak jenis basikal senaman di pasaran. Ada basikal senaman murah, yang boleh didapati pada harga bawah RM200. Tapi jangan komplen tentang kualiti seperti tak terasa tekanan ketika mengayuh.

Basikal senaman yang baik seeloknya ada tekanan boleh laras dan roda tenaga yang berat. Pilih basikal senaman yang berkualiti seperti senarai di atas supaya mampu mengurangkan berat badan anda serta lama boleh digunakan. Jika anda seorang yang suka menikmati keindahan alam sambil berbasikal, mungkin basikal lipat lebih sesuai untuk anda.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.